VISEGRAD CONTEMPORARY+

V4 MŰVÉSZETI FESZTIVÁL
2019. OKTÓBER 3-6. 

Az Art Market Budapest és az Art Photo Budapest különleges művészeti programja a Visegrádi Csoport országai és Szerbia kulturális értékeit helyezi a figyelem középpontjába 2019-ben. A programot a Visegrádi Alap támogatta.

 

KIEMELT ESEMÉNYEK

VENDÉGKIÁLLÍTÓK

A Cseh Köztársaságból, Lengyelországból, Magyarországról, Szlovákiából és Szerbiából érkező galériák 12 kiállítási standon mutatják be országuk kiemelkedő kortárs alkotóinak művészetét.

Kiállítók az Art Galleries szekcióban: Apteka Sztuki (PL), Bel Art (RS), The Chemistry (CZ), Čin Čin (SK), Nová (CZ), Kisterem (HU), Missionart (HU)

Kiállítók az Art Photo Budapest szekcióban: Apteka Sztuki (PL), The Chemistry (CZ), Central European House of Photography (SK), MOME (HU),  FFS (HU)

Millenáris, B és D épületek

NEW VISEGRAD PHOTOGRAPHY

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem által Közép- és Kelet Európa egyetlen fotóművészeti vására, az Art Photo Budapest 2019 keretében bemutatott egyedülálló NEW VISEGRAD PHOTOGRAPHY kiállítás a visegrádi országok kimagasló művészi teljesítményt nyújtó új fotós generációját igyekszik a figyelem fókuszába helyezni egy olyan egyedülálló kezdeményezés keretében, amely Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia művészeti felsőoktatási intézményei frissdiplomás fotográfusainak alkotásaiból mutat be válogatást. A programban a Visegrádi Csoport országaiban az elmúlt négy néhány évben diplomát szerzett 15 alkotó kap bemutatkozási lehetőséget. A diplomamunkákból készült kurátori válogatás az ember által konstruált világok témája köré épül. Az így összeállított tárlat arra tesz kísérletet, hogy a fiatal fotográfusok munkáit olyan összefüggésbe állítva rendezze újra, amelyben a nemzeti sajátosságok, a különböző oktatási megközelítések és az alkotók önálló univerzumai között megmutatkozzanak a szélesebb, globális jelenségekről és tendenciákról való speciálisan közép-kelet európainak nevezhető gondolkodásmódot meghatározó jegyek.

Millenáris D épület, 601-602 stand