JELENTKEZZ AZ
ART MARKET BUDAPEST
GYAKORNOKI ÉS ÖNKÉNTES
PROGRAMJÁBA!

Az ART MARKET BUDAPEST, Közép- és Kelet-Európa vezető, Magyarország egyetlen kortárs képzőművészeti vására. A vásár sikeres lebonyolításában minden évben – jellemzően még iskolai tanulmányaikat folytató  önkéntesek segítik munkánkat. A lehetőség kifejezetten jó gyakorlat lehet azoknak, akiket érdekel a művészet és a műkereskedelem világa, szívesen építenének ki nemzetközi kapcsolatokat vagy szereznének gyakorlati tapasztalatot a művészetmenedzsment területén.

AZ ÖNKÉNTES ÉS GYAKORNOKI PROGRAMRA JELENTKEZÉS ELŐNYEI

Miért ajánljuk?

 • kiváló tapasztalatszerzés a képzőművészti szféra iránt érdeklődőknek
 • pályakezdőknek jó kapcsolatépítési lehetőség
 • közvetlen együttműködés az AMB szervező csapattal és asszisztencia a következő feladatkörökben: VIP vendégregisztráció, információnyújtás galériáknak a beköltözés és a vásár ideje alatt
 • tapasztalatszerzés lehetősége vezető nemzetközi és magyar műtárgypiaci szereplőkkel: művészekkel, galériásokkal és további szakemberekkel
 • betekintés a színfalak mögé

Mit nyújtunk?

 • minden önkéntes és gyakornok limitált kiadású AMB pólót és AMB ajándékcsomagot kap (amely a katalógust is tartalmazza)
 • részvételi lehetőség:
  • az Inside Art és Art+ előadásokon
  • a Preview-n, a megnyitó estéjén és az After party eseményen
 • Meghívó 2 főre a 2023-as AMB Preview (megnyitó) eseményére
 • névreszóló oklevél Ledényi Attila, vásárigazgató aláírásával
 • Az Art Market Budapest gyakornokai és önkéntesei a „közérdekű önkéntességről” az 50 órás közösségi szolgálat idejébe beszámító, valamint a témába vágó kötelező szakmai gyakorlat letöltéséről igazolást kapnak

„Az ART MARKET BUDAPEST nem volt ismeretlen rendezvény számomra, az elmúlt évek során többször is meglátogattam a vásárt. A felhívást meglátva nem volt kérdés, hogy jelentkezek az önkéntes gyakornoki programba. A vásár ideje alatt végig a Millenárison segítettem a szervezők munkáját, nagyrészt standasszisztensként tevékenykedtem. Imádtam ezt a pár napot! Hihetetlen élmény volt egy ilyen nagyszabású művészeti rendezvény színfalai mögött közreműködni és egy profi csapat tagjaként betekintést nyerni a rendezvényszervezés kulisszái mögé. Remélem lesz még ilyen lehetőség a jövőben is!”

Pósalaky Zita

„Rendkívül hálás vagyok az ART MARKET BUDAPEST munkatársainak, amiért önkéntesként résztvehettem a 2018-as eseményükön. A lelkes fiatalokból álló csapatunk számos feladatban és helyzetben próbálhatta ki magát, a vásár kiváló terep a kapcsolatépítésre, és arra, hogy betekintést nyerjünk a művészet pezsgő világába. Az eseményen végzett munkámnak köszönhetően nagyon hamar, pályakezdőként sikerült elhelyezkednem a művészet és a PR területén. Csak ajánlani tudom!”

B. Lili

„Három éven keresztül voltam önkéntes az ART MARKET BUDAPEST-en. Nagyon élveztem a változatos feladatokat és szerettem együtt dolgozni egy ilyen rugalmas csapattal, így amikor lehetőségem nyílt rá, jelentkeztem is hozzájuk. Az önkéntes program során nem csak a kortárs művészeti szférába nyerhettem betekintést, helyt kellett állnom rendezvényszervezési és kommunikációs feladatokban is, így sok területen fejlődhettem. Jelenlegi munkám során nagy hasznát veszem a vásáron szerzett korábbi tapasztalataimnak és sokkal egyszerűbben tudom eligazítani az új önkénteseket, mert pontosan tudom mennyi kérdés merül fel bennük.”

Zelei Krisztina

JELENTKEZZ ÉS TÖLTSD KI A JELENTKEZÉSI LAPOT

Örömmel várjuk jelentkezésedet, ha magabiztosan beszélsz angolul, jó kommunikációs- és problémamegoldó készséggel rendelkezel, mindezek mellett pedig rugalmas az időbeosztásod október 3-9. között.

Kérjük fényképes önéletrajzodat és szabadszavas motivációs leveledet küld el a volunteer@artmarketbudapest.hu e-mail címre.

Köszönjük a jelentkezésedet, kollégánk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha bármi kérdésed felmerül, írj a volunteer@artmarketbudapest.hu e-mail címre, AMB22_ÖNKÉNTES tárggyal!

A JELENTKEZÉS HATÁRIDEJE: 2022. szeptember 23.

Az Art Market Budapest megfelelő szervezési intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy a személyes adatok ne válhassanak hozzáférhetővé illetéktelen személyek számára. A felüteten megadott adatokat az EU GDPR előírása szerint kezeljük, kizárólag az Art Market Budapest eseményhez kapcsolódó, előzetesen jelzett célra használjuk fel. Kérlek, ha ezzel kapcsolatban kérdésed, kérésed vagy egyéb meglátásod lenne, írj a volunteer@artmarketbudapest.hu e-mail címre.