ART PHOTO BUDAPEST

PORTFOLIO REVIEW

Az ART PHOTO BUDAPEST és a Photon Gallery örömmel mutatja be az ART PHOTO BUDAPEST PORTFOLIO REVIEW nemzetközi portfólió konzultációt, amelynek keretében fotográfusok és fotográfiával dolgozó képzőművészek kapnak lehetőséget arra, hogy bemutassák munkáikat hazai és külföldi szakembereknek. 

A 2021. október 8–9. között megrendezésre kerülő eseményen a résztvevők személyesen konzultálhatnak a nemzetközi fotográfiai színtér elismert képviselőivel; kurátorokkal, elismert fotográfusokkal, galériavezetőkkel, fotóművészeti írókkal, gyűjtőkkel és további jelentős iparági szereplőkkel. Az APB Portfolio Review célja, hogy a résztvevők a szakmai kapcsolatépítés mellett értékes visszajelzést és építő kritikát kapjanak a munkáikkal kapcsolatban.

A nemzetközi szakértői zsűri megalapozott tudással rendelkező, feltörekvő tehetségek és aktív, professzionális fotográfusok jelentkezését várja. A benyújtott anyagokat a felkért szakemberek előválogatják, így az októberi portfólió konzultáción legfeljebb 40 kiválasztott alkotó vehet majd részt személyesen.

Az APB Portfolio Review-n legjobbnak ítélt fotográfus lehetőséget kap arra, hogy egy egyéni kiállítás keretében bemutatkozzon az ART PHOTO BUDAPEST nemzetközi fotóművészeti vásáron 2022-ben, illetve munkáival megjelenhet az idei ART MARKET BUDAPEST VIRTUAL elnevezésű online vásáron. Az eseményen kihirdetésre kerül egy különleges díj, a Collectors’ Award is. 

A konzultációk 20 percesek és angol nyelven zajlanak.

IDŐPONT

2021. október 8. péntek 10:00 – 13:00
2021. október 9. szombat 10:00 – 13:00

HELYSZÍN

Bálna Budapest
‘Inside Art’ auditórium
1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

KONZULENSEK

 

Az APB Portfolio Review szakemberei lesznek többek között:

Štěpánka Bieleszová, kurátor, 20–21. századi Fotográfiai Gyűjtemény, Olomouc Museum of Art, Olomouc,

Pierre Courtin, alapító igazgató, Duplex 100m2, Szarajevó,

Nela Eggenberger, főszerkesztő, EIKON – International Magazine for Photography and Media Art,

Branko Lenart, fotográfus, korábban a JOANNEUM, University of Applied Sciences oktatója, Graz,

Ignacio Meroni, igazgató, Wunsch Gallery, Buenos Aires,

Mucsi Emese, kurátor, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, Budapest,

Fernando Peracho, tulajdonos, igazgató, Valid Foto, Barcelona,

Dejan Sluga, kurátor, igazgató, Photon Gallery, Bécs / Ljubljana,

Olja Triaška Stefanović, vizuális művész / fotográfus, egyetemi docens, intézetvezető, Fotográfia és Új Média Intézet, Academy of Fine Arts and Design, Pozsony.

 

További konzulenseket a weboldalon jelentünk be a későbbiekben.

JELENTKEZÉS

A részvétel feltétele

Az APB Portfolio Review-ra olyan magyar és külföldi professzionális fotográfusok, fotóművészek és fotográfiával dolgozó képzőművészek jelentkezését várjuk, akik személyesen is meg tudnak jelenni az APB Portfolio Review eseményén októberben.

A jelentkezőktől elsősorban egy meghatározott téma, narratíva vagy koncepció köré szerveződő sorozatokat várunk, azonban bizonyos esetekben egyedi munkákat is el tudunk fogadni.

Kérjük, a jelentkezők vegyék figyelembe, hogy a szervezők nem tudnak költségvisszatérítésre vonatkozó kérelmeket fogadni. A portfólió konzultáción való részvétel önköltséges.

Benyújtandó dokumentumok

A jelentkezésnek tartalmaznia kell:

  • 6-12 képből álló válogatás (lehetőség szerint legalább két különböző sorozatból),
  • angol nyelvű szakmai önéletrajz (max. 160 szó),
  • angol nyelvű leírás a fotómunkákról (max. 200 szó).

A Portfolio Review-n a kiválasztott résztvevők legalább 5 konzulenssel tudnak majd konzultálni. Amennyiben van olyan szakember a konzulensek között, akivel a jelentkező mindenképp szeretne találkozni, kérjük, tüntesse fel a szakértő(k) nevét a jelentkezésben.

A portfóliókat az alábbi formátumban várjuk:

  • a képek formátuma: 1200 px a hosszabb oldalon, csak RGB, JPG,
  • a képfájlok elnevezésének formátuma: Név_VEZETÉKNÉV_Sorozat-címe_01.jpg (a sorozat képeinek számozásához, kérjük, használja a sor végén szereplő számot),
  • a jelentkezés formátuma: kérjük, a képeket egyetlen tömörített mappába helyezve küldjék el, feltüntetve rajta a nevüket.

 

A jelentkezéseket a portfolioreview@artphotobudapest.hu email címre kérjük küldeni.

Nevezési díj: 10.000 HUF vagy 30 EUR (A részvételi díj megfizetésének módjáról a kiválasztott résztvevőknek e-mailben küldünk felvilágosítást.)

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 17.

 

A benyújtott anyagok egy előválogatáson mennek keresztül, így az októberi portfólió konzultáción legfeljebb 40 kiválasztott alkotó vehet majd részt személyesen. A résztvevőket 2021. szeptember 24-ig emailben értesítjük. 

További információ a portfolioreview@artphotobudapest.hu email címen kérhető. 

Az APB Portfolio Review az ART PHOTO BUDAPEST és a Photon Gallery szervezésében valósul meg.

Szakmai partner: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ