Művészetpedagógia

MŰVÉSZETPEDAGÓGIA MÁSKÉPP
A jövő művészetszerető és műkedvelő közönségének nevelése, a fiatalabb generációk és a kortárs képzőművészet közötti kapcsolat létrehozása és ápolása az Art Market Budapest egyik kiemelt törekvése. Az idei évben a kortárs művészettel ismerkedni vágyó családok és fiatalok számára, még mindig a szokásostól eltérő módon nyújtunk támogatást. Az alábbi online anyagok célja, hogy segítségükkel a vásár látogatása igazi élménnyé, a kortárs művészettel való ismerkedés pedig játékosan könnyeddé váljon. 

 

KICSIKNEK
A kisebbek számára egy Barangoló-lapot készítettünk, amely kreatív feladatokkal, játékkal segíti a 6-12 éves gyerekeket a kortárs művek befogadásában. A Varga Viola művészettörténész és Nemes Anita grafikusművész együttműködésében készült lap letölthető innen, de a helyszínen az infópultban és egyes standokon is elérhető lesz. 

 

NAGYOKNAK
A nagyobbak számára is készült feladatlap, amely egyénileg, de a csoportos látogatások során is használható. Letölthető innen.  

 

PEDAGÓGUSOKNAK 
A pedagógusokat egy a számukra összeállított háttéranyaggal segítjük. A tanári segédanyag és az újonnan kifejlesztett online kiállítótér az ART MARKET BUDAPEST VIRTUAL a tantermi vagy digitális oktatásban is felhasználható, de hasznos lehet a vásárra való csoportos látogatás előtt vagy után is. A tanári segédanyag itt érhető el.

 

A vásár művészetpedagógiai programját a kulturális és művészeti kezdeményezések felkarolására nagy
hangsúlyt fektető B. Braun egészségügyi cégcsoport immár kilencedik éve támogatja.