be.more.contemporary

 Olyan partnerek találkozásából született ez a különleges művészeti program, akik számára a kiváló minőség, az újító szándék és az értékek közvetítése melletti elkötelezettség a működést alapvetően meghatározó fogalmak.

2021 októberében a JCDecaux által biztosított hirdetési felületeken az Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti kiállítás és vásár szakmai közreműködésével kortárs műalkotásokról készült nagyméretű fotók jelennek meg Budapest központi terein, forgalmas tömegközlekedési csomópontjaiban. Az így létrejövő különleges köztéri kiállítás rendkívüli intenzitással és hatékonysággal teremt kapcsolatot a kortárs képzőművészet és a széles közönség között.

A legtávolabbi kihelyezési pontokat figyelembe véve összesen mintegy 10 kilométeren át húzódó tárlatot különösen izgalmassá teszi, hogy az azon szereplő alkotások az Art Market Budapesten 2021. október 7-10. között eredeti formájukban is megtekinthetőek és megvásárolhatóak a budapesti Millenáris kiállítási csarnokaiban.

A világ egyik elsőszámú közterületi médiavállalatának illetve a közép- és kelet-európai régió vezető művészeti vásárának példaértékű összefogása százezrek számára teszi könnyen hozzáférhetővé, szinte a hétköznapok részévé a kortárs képzőművészet közelségét és a műalkotások élvezetét.

 A résztvevő galériák: AdiánIbanez, Apteka Sztuki, Baker Howard Contemporary, BelArt, CinCin, Einspach, Huntkastner, Photon, Quimera, Valid world, Várfok, Whitecontepts, Zorzini      

Az alkotások megtekinthetőek:

  • köztéri kiállítás formájában – 2021. szeptember 16 és október 15. között,
  • az Art Market Budapest keretében – 2021. október 7-10. között.

Adián Ibanez

Omar MENDOZA
Ocelot-menedék
2021
olaj, vászon
100 x 100 cm

Omar Mendoza a szimbolikus kapcsolatokból épít új világot. Zongorát vagy különböző bútordarabokat helyez a középpontba, hogy aztán megtöltse azokat növényekkel és más élőlényekkel és ott hagyja őket növekedni a maguk mágikus realizmusában. Így egyesülnek a szimbólumok; a metaforák a társadalmunkról és a struktúrákról.

 

 

 

Apteka Sztuki

Agnieszka ZAWISZA – Május (2019)
olaj, vászon
140 x 110 cm

Baker Howard Contemporary

Patrick SCHMIDT – Tizenkét Álom (2021)
akril, vászon
24 x 24 cm

Patrick Schmidt digitális érzékenységű, az absztrakció nyelvét felfedező kemény szegélyű “Hard Edge” színmezőket” hoz létre. Az Op Art hatása alatt álló Schmidt az amerikai Középnyugaton született, ahol absztrakt formákkal és alakzatokkal dolgozott, hogy szembesüljön az őt körülvevő világgal. Talált mintákat rétegez egymásra, hogy az egyedi képeket összetett egyetemes szimbolikává alakítsa. Agresszív színhasználata őrjöngő és politikai, míg groove-os, barázdált mintái megkérdőjelezik esztétikai előítéleteinket. Az optikai átláthatóság és a matematikai geometria megköveteli a fókuszt, ugyanakkor elvonja a figyelmet. Schmidt munkái a harmónia és a káosz egyensúlya. Korunk tükre, megmutatja, kik vagyunk.

BelArt

Branka JANKOVIC KNEŽEVIĆ – Joseph Beuys (1980)
tus, ceruza
50 x 35 cm

Einspach Fine Art & Photography

Zoltán TOMBOR – Zita citrommal a szájában (2021)
dibond
133 x 100 cm

Hunt Kastner

Eva KOŤÁTKOVÁ -Testrészek Konferenciája sorozat (2016)
kollázs
43 x 31 cm

Photon

Dino KUZNIK – Egy másik korszak
fotó
20 x 16 cm

Quimera

Ana Clara SOLER – Gato IV. (2020)
vízfesték, papír
70 x 50 cm

Valid World

Yamamoto MASAO – KAWA # 1684 (2016)
Ezüst zselatin nyomat, vegyes technika
23.5 x 16 cm

Várfok Galéria

Máté ORR – Harc, ami nem igazán egy harc (2021)
olaj, akril, vászon
150 x 110 cm

Orr Máté (1985, Veszprém) a Képzőművészeti Egyetem festő szakának elvégzése után 2011-től számos egyéni és csoportos kiállítás keretében mutatkozott be Magyarországon. A következő években fiatal kora ellenére képei több külföldi vásáron és kiállításon szerepeltek, köztük Monacóban, Dél-Koreában, Kínában, Szlovákiában, Németországban és az Egyesült Királyságban is. Orr Máté művei konkrét festészeti hagyományokra emlékeztetnek, de mégsem ezek egyszerű felidézései. Munkáiban a megrázót, a megdöbbentőt, az enigmatikusat és a gyönyörűt személyes értelmezésben látjuk, ami a művészben és a nézőben egyaránt rezonál. A sötét, homogén háttérben megfestett jelenetek éppúgy idézik a holland festészet aranykorát, mint Hieronymus Bosch hibrid alakjait és a 20. századi francia szürrealizmust. Rózsaszín flamingók, feszültségben gazdag jelenetek, egzotikus állatok és pepitamintás felületek, csakhogy néhány motívumot említsünk Orr Máté részletekben és szimbólumokban gazdag, magával ragadó vizuális világából. Orr Máté 2019 óta a Várfok Galéria állandó művészkörének tagja.

Whiteconcepts

Julia VEGH – Organikus Pink Kristály (2020)
kollázs
34 x 22 cm

Zorzini Gallery

Dan MACIUCA – Álom sziget (2018)
olaj, vászon
70 x 70 cm