ART PHOTO BUDAPEST: 2020-ban is fókuszban a fotóművészet
Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vására rendhagyó formában

 

2020-ban a művészeti világ korábban ismeretlen kihívásokkal néz szembe, a magas színvonalú művészeti vásárok közönségüket különleges körülmények között igyekeznek kiszolgálni. Az ART PHOTO BUDAPEST olyan hibrid formát választott erre, amely az idei évben a fizikai jelenlét fenntartása mellett a megszokottnál is gazdagabb fotóművészeti választék minden eddiginél szélesebb közönség előtti bemutatására is alkalmas.

 

Az ART PHOTO BUDAPEST szokásos kiállítási csarnoka járványbiztonsági szempontok miatt 2020-ban nem áll rendelkezésre, a fotóművészeti vásár kiállítóinak egy része ezúttal az ART MARKET BUDAPEST ’Art Galleries’ szekciójának kiállítási terében kapott helyet. Annak érdekében pedig, hogy körünkben tudhassuk azokat is, akik idén az utazási korlátozások miatt személyesen nem csatlakozhatnak hozzánk, az ART MARKET BUDAPEST VIRTUAL néven létrehozott online kiállítóteret is kiállítóink rendelkezésére bocsátottuk.

 

Az ART PHOTO BUDAPEST 2014-ben jött létre az ART MARKET BUDAPEST képzőművészeti vásár fotószekciójaként, majd vált később az alapító vásár önálló társrendezvényévé, Kelet- és Közép-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásárává. Szándékaink szerint az ART PHOTO BUDAPEST 2021-ben újra önálló kiállítótérben várja majd a kiállítókat és a fotóművészet szerelmeseit.