LEBEGÉSRE TEREMTVE | 2018. október–november, Esernyős Galéria, Budapest

CSOPORTOS KÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS

Az Art Market Budapest 2018 két varsói kiállítója, az Apteka Sztuki és a Le Guern galériák összefogásával létrejött válogatás a Visegrad Contemporary fesztivál kezdeményezésére Óbuda központjában kerül kiállításra. A helyszínválasztásban szerepet játszott az Óbuda és Varsó Bemowo kerülete közötti testvérvárosi kapcsolat, a közös művészeti erőfeszítés a Visegrádi Csoporton belüli művészeti együttműködést igyekszik példázni.

A lengyel kortárs képzőművészet legjavát reprezentáló tárlat egyfajta keresztmetszetét nyújtja a kortárs lengyel festészet, grafika és szobrászat területén érvényesülő trendeknek. A kiállított fiatal és a középgenerációs művészek egyaránt kiemelkedő művészi háttérrel rendelkeznek, alkotói látásmódjukra a kísérletezés, kreativitás és az eredeti, egyéni megközelítés jellemző. Sajátos módon a 11 művész munkáit a távol-keleti vizuális elemek iránti vonzódás is összeköti, amely hol japán kalligráfiai áthallásokban, hol pedig a tradicionális kínai öltözék pop-kulturális elemként való újragondolásában mutatkozik meg.

KIÁLLÍTOTT MŰVÉSZEK:
Elżbieta BANECKA, Tomasz CIECIERSKI, Magda FOKT, Kama JACKOWSKA, Robert JAWORSKI, Darek KOROL, Paweł MATYSZEWSKI, Irmina STAŚ, Wojciech TYLBOR-KUBRAKIEWICZ, Kamila TUSZYŃSKA, Paweł WOCIAL

KURÁTOROK: Katarzyna HABER-PUŁTORAK, Agata SMOCZYŃSKA-LE GUERN


Kamila TUSZYŃSKA & Pawel WOCIAL

Look at Me
2011
szobor, vegyes technika